Persondatapolitik

OMFANG AF DENNE ERKLÆRING

Du bedes læse denne privatlivserklæring (“erklæring”) grundigt for at forstå vores politikker og praksisser vedrørende dine personoplysninger og vores behandling af disse. Denne erklæring gælder personer, som interagerer med OSCAR® tjenester som forbrugere (“du/dig”). Denne erklæring forklarer, hvordan dine personoplysninger indsamles, bruges og videregives af OSCAR® (“OSCAR®”, “Vi”, Os”). Den indeholder også oplysninger om, hvordan du tilgår og opdaterer dine personoplysninger og foretager visse valg vedrørende brugen af disse.

Denne privatlivspolitik dækker både vores elektroniske dataindsamling og dataindsamling på anden måde, og den omfatter information, som vi indsamler via vores forskellige kanaler, såsom hjemmesider, applikationer, tredjepartsnetværk, kundeservice, butikker og arrangementer. Bemærk venligst, at vi kan indsamle personoplysninger fra forskellige kilder (hjemmesider, offline begivenheder). Som en del af det kombinerer vi personoplysninger, der oprindeligt er indsamlet af forskellige OSCAR® enheder eller OSCAR® partnere. I afsnit 9 kan du læse mere om, hvordan du kan modsætte dig dette.

Hvis du ikke giver os de nødvendige personoplysninger (Vi vil gøre dig opmærksom på, når dette er tilfældet, f.eks. ved at angive det tydeligt i vores registreringsformularer), kan Vi muligvis ikke levere vores produkter og/eller tjenester til dig. Denne erklæring kan blive ændret fra tid til anden (se afsnit 11).

Denne erklæring indeholder vigtige oplysninger inden for følgende områder:

 1. KILDER TIL PERSONOPLYSNINGER
 2. PERSONOPLYSNINGER SOM VI INDSAMLER OM DIG, OG HVORDAN VI BRUGER DEM
 3. PERSONOPLYSNINGER FOR BØRN
 4. COOKIES/LIGNENDE TEKNOLOGIER, LOGFILER OG WEB-BEACONS
 5. ANVENDELSER AF DINE PERSONOPLYSNINGER
 6. VIDEREGIVELSE AF DINE PERSONOPLYSNINGER
 7. OPBEVARING AF DINE PERSONOPLYSNINGER
 8. LAGRING OG/ELLER OVERFØRSEL AF DINE PERSONOPLYSNINGER
 9. ADGANG TIL DINE PERSONOPLYSNINGER
 10. DINE VALG VEDRØRENDE VORES BRUG OG VIDEREGIVELSE AF DINE PERSONOPLYSNINGER
 11. ÆNDRINGER I VORES ERKLÆRING
 12. DATAANSVARLIGE & KONTAKTOPLYSNINGER

1. KILDER TIL PERSONOPLYSNINGER

Denne Erklæring gælder for personoplysninger, som vi indsamler fra eller om dig, ved hjælp af de nedenfor beskrevne metoder (se afsnit 2) fra følgende kilder:

OSCAR® websites: Forbrugerrettede websites, der drives af eller for OSCAR®, herunder websites, som Vi driver under vores egne domæner/URL’er og mini-sites, som vi driver på tredjeparters sociale netværk som f.eks. Facebook (“Websites”).

OSCAR®s mobile sites/apps: Forbrugerrettede mobile sites eller applikationer, der drives af eller for OSCAR®, som f.eks. smartphone-apps.

E-mail, sms og andre elektroniske beskeder Interaktioner via elektroniske kommunikationskanaler mellem dig og OSCAR®:

OSCAR® CES: Kommunikation med vores Consumer Engagement Centre (“CES”).

Offline-registreringsformularer: Trykt eller digital registrering og lignende formularer, som vi indsamler via f.eks. posten, demonstrationer i butikken, konkurrencer og andre kampagner eller begivenheder.

Reklameinteraktioner: Interaktioner med vores reklamer (hvis du f.eks. interagerer med en af vores reklamer på et tredjeparts-website, kan vi modtage oplysninger om denne interaktion).

Data som vi opretter: Under vores interaktioner med dig kan vi oprette personoplysninger om dig (f.eks. registrering af dine køb fra vores websites).

Data fra andre kilder: Sociale netværk, der tilhører tredjepart (fx Facebook), markedsføringsnetværk (fx Google), kommunikationsapplikationer (fx WhatsApp), markedsundersøgelser (hvor feedback ikke er afgivet på anonym basis), tredjeparts dataindsamlere, OSCAR® kampagne-partnere, offentlige kilder og data, som er indsamlet, når vi køber andre virksomheder.

2. PERSONOPLYSNINGER SOM VI INDSAMLER OM DIG, OG HVORDAN VI BRUGER DEM

Afhængig af hvordan du interagerer med OSCAR® (online, offline, over telefonen etc.), indsamler vi forskellige typer af oplysninger fra dig som beskrevet nedenfor.

Personlige kontaktoplysninger: Disse omfatter oplysninger, som du giver Os, og som sætter Os i stand til at kontakte dig, f.eks. navn, postadresse, e-mailadresse, oplysninger vedrørende sociale netværk eller telefonnummer.

Oplysninger om kontologin: Oplysninger, der er nødvendige for at give dig adgang til din specifikke kontoprofil. Som eksempler kan nævnes login-ID/e-mailadresse, skærmnavn, adgangskode i ikke-genoprettelig form og/eller sikkerhedsmæssige spørgsmål og svar.

Demografiske oplysninger & interesser: Oplysninger, der beskriver dine demografiske og adfærdsmæssige kendetegn. Som eksempler kan nævnes din fødselsdato, alder eller aldersgruppe, køn, geografisk placering (f.eks. postnummer), yndlingsprodukter, hobbier og interesser samt oplysninger om husstand og livsstil.

Oplysninger fra computer/mobile enheder: Oplysninger om det computersystem eller anden teknologisk enhed, som du bruger til at tilgå et af vores Websites eller apps, f.eks. den internetprotokoladresse (IP-adresse), der bruges til at oprette forbindelse fra din computer eller enhed til internettet, type af styresystem samt type og version af webbrowser. Hvis du tilgår et OSCAR®-website eller -app via en mobil enhed som f.eks. en smartphone, vil de indsamlede oplysninger, hvis det er tilladt, også omfatte din telefons unikke enheds-ID, reklame-ID, geografiske placering og andre lignende data om den mobile enhed.

Oplysninger om brug af websites/kommunikation: Når du bevæger dig rundt på og interagerer med vores Websites eller nyhedsbreve, anvender vi automatiske dataindsamlingsteknologier til at indsamle visse oplysninger om dine handlinger. Disse oplysninger kan f.eks. være hvilke links, du klikker på, hvilke sider eller hvilket indhold du ser på og hvor længe, samt lignende oplysninger og statistik om dine interaktioner som f.eks. indholdssvartider, download-fejl og længden af besøg på visse sider. Disse oplysninger registreres ved hjælp af automatiserede teknologier som f.eks. cookies og web-beacons og indsamles også ved brug af tredjeparts-sporing til analyse- og reklameformål. Du har ret til at gøre indsigelse mod brug af sådanne teknologier. For yderligere oplysninger henvises der til afsnit 4.

Markedsundersøgelse & forbrugerfeedback: Oplysninger, som du frivilligt deler med os om din erfaring med at bruge vores produkter og tjenester.

Forbrugergenereret indhold: Indhold, som du opretter og herefter deler med os på tredjeparts sociale netværk eller ved at uploade det til et af vores Websites eller apps, herunder brug af tredjeparts sociale netværksapps som f.eks. Facebook. Som eksempler kan nævnes fotos, videoer, personlige historier eller lignende medier eller indhold. I den udstrækning det er tilladt, indsamler og offentliggør Vi forbrugergenereret indhold i forbindelse med en række aktiviteter, herunder konkurrencer og andre kampagner, egenskaber for websitefællesskaber, forbrugerengagement og tredjeparts sociale netværk.

Oplysninger om tredjeparts sociale netværk:
Oplysninger, som du deler offentligt på tredjeparts sociale netværk, eller oplysninger, som er en del af din profil på et tredjeparts socialt netværk (f.eks. Facebook), og som du tillader dette sociale netværk at dele med os. Som eksempler kan nævnes dine almindelige kontooplysninger (f.eks. navn, e-mailadresse, køn, fødselsdag, aktuel by, profilbillede, bruger-ID, venneliste osv.) og eventuelle andre yderligere oplysninger eller aktiviteter, som du tillader det pågældende tredjeparts sociale netværk at dele. Vi modtager dine profiloplysninger (eller nogle af disse) fra dette tredjeparts sociale netværk, hver gang du downloader eller interagerer med en OSCAR®-webapplikation på et tredjeparts socialt netværk som f.eks. Facebook, hver gang du bruger en social netværksfunktion, der er indlejret i et OSCAR®-website (f.eks. Facebook Connect), eller hver gang du interagerer med os via et tredjeparts socialt netværk. For at få mere at vide om, hvordan dine oplysninger fra et tredjeparts socialt netværk indhentes af OSCAR®, eller for at fravælge deling af sådanne oplysninger fra et socialt netværk, skal du gå til websitet for det relevante tredjeparts sociale netværk.

Betalingsoplysninger og finansielle oplysninger: Oplysninger, som vi skal bruge for at opfylde en ordre, eller som du bruger til at foretage et køb, som f.eks. dine hæve- eller kreditkortoplysninger (kortholders navn, kortnummer, udløbsdato etc.) eller andre betalingsformer (hvis de er gjort tilgængelige). Under alle omstændigheder håndterer Vi eller vores betalingsbehandlingsudbyder(e) betalingsoplysninger og finansielle oplysninger i overensstemmelse med gældende love, bestemmelser og sikkerhedsstandarder som f.eks. PCI DSS.

Opringninger til Consumer Engagement Services: Kommunikation med en CES kan optages eller overhøres i henhold til gældende love til opfyldelse af lokale driftsmæssige behov (f.eks. til kvalitets- eller træningsformål). Betalingskortoplysninger registreres ikke. Når det kræves ved lov, vil du i starten af opkaldet blive informeret om, at opkaldet optages.

Følsomme Personoplysninger: Vi bestræber os på ikke at indsamle eller behandle følsomme personoplysninger som led i vores almindelige forretningsaktiviteter. Hvis det bliver nødvendigt at behandle dine følsomme personoplysninger uanset årsag, henholder vi os til dit tidligere udtrykkelige samtykke til behandling, der er frivillig (f.eks. til markedsføringsformål). Hvis vi behandler dine følsomme personoplysninger til andre formål, henholder vi os til følgende juridiske grundlag: (i) opdagelse og forebyggelse af kriminalitet (herunder forebyggelse af svig); og (ii) overholdelse af gældende lovgivning (f.eks. for at overholde vores rapportering af mangfoldighed).

3. PERSONOPLYSNINGER FOR BØRN

Vi hverken anmoder om eller indsamler bevidst personoplysninger fra børn under 13 år. Hvis vi opdager, at vi ubevidst har indsamlet personoplysninger fra et barn under 13 år, vil vi straks fjerne barnets personoplysninger fra vores fortegnelser. OSCAR® kan imidlertid indsamle personoplysninger om børn under 13 år direkte fra forælderen eller værgen med barnets udtrykkelige samtykke.

Vi anmoder eller indsamler heller ikke bevidst personoplysninger fra børn under 18 år til brug for markedsføringskommunikation.

4. COOKIES/LIGNENDE TEKNOLOGIER, LOGFILER OG WEB-BEACONS

Cookies/Lignende teknologier:
Se vores Cookie-erklæring for at læse om, hvordan du kan administrere dine cookie-indstillinger, og for detaljerede oplysninger om de cookies, vi bruger, og til hvilke formål vi bruger dem.

Logfiler:
Vi indsamler oplysninger i form af logfiler, der registrerer website-aktivitet og indsamler statistisk materiale om dine søgevaner. Disse registreringer genereres automatisk og hjælper Os med at identificere fejl, forbedre funktionen og opretholde sikkerheden for vores Websites.

Web-beacons:
Web-beacons (også kendt som “web-bugs”) er små kodestrenge, der sender et grafisk billede på en webside eller i en e-mailbesked med det formål at sende data tilbage til Os. Oplysninger, der indsamles via web-beacons, omfatter bl.a. IP-adresse samt oplysninger om, hvordan du reagerer på en e-mailkampagne (f.eks. hvornår e-mailen blev åbnet, hvilke links du klikker på i e-mailen etc.) Vi vil bruge web-beacons på vores websites eller inkludere dem i e-mailbeskeder, vi sender til dig. Vi anvender web-beacon-oplysninger til en række formål, bl.a. rapportering om site-trafik, optælling af unikke besøgende, annoncering, e-mailkontrol og -rapportering samt individuel tilpasning.

5. ANVENDELSER AF DINE PERSONOPLYSNINGER

De følgende afsnit beskriver de forskellige formål, til hvilke Vi indsamler og bruger dine personoplysninger, og de forskellige typer af personoplysninger, der indsamles til hvert formål. Bemærk, at ikke alle nedenstående anvendelser vil være relevante for alle personer.

Det bruger vi dine personoplysninger til:

Forbrugertjeneste:
Vi bruger dine personoplysninger til forbrugertjenesteformål, herunder besvarelse af dine forespørgsler. Dette kræver oftest brug af visse personlige kontaktoplysninger og oplysninger vedrørende årsagen til din forespørgsel (f.eks. ordrestatus, teknisk problem, produktspørgsmål/-klage, generelt spørgsmål etc.).            

 • Opfyldelse af kontraktlige forpligtelser
 • Juridiske forpligtelser
 • Vores lovlige interesser
 • Forbedring og udvikling af nye produkter og tjenester
 • Forbedret effektivitet

Konkurrencer, markedsføring og andre kampagner:
Med dit samtykke (når det er påkrævet) anvender vi dine personoplysninger til at informere dig om produkter og tjenester (f.eks. markedsføringsmeddelelser eller kampagner). Dette kan gøres via e-mail, reklamer, sms, telefonopkald, beskedapps og postforsendelse i den udstrækning, det er tilladt ved lov. Nogle af vores kampagner køres på tredjeparts-websites og/eller sociale netværk. Denne brug af dine personoplysninger er frivillig, hvilket betyder, at du kan modsætte dig (eller trække dit samtykke tilbage i visse lande) behandlingen af dine personoplysninger til dette formål. For yderligere oplysninger om hvordan du ændrer dine præferencer vedrørende markedsføringskommunikation, henvises der til afsnit 9 og 10 nedenfor. For at få flere oplysninger om vores konkurrencer og andre kampagner bedes du venligst se de officielle regler eller nærmere oplysninger, der er anført i forbindelse med hver konkurrence/kampagne.           

 • Med dit samtykke (når det er påkrævet)
 • Opfyldelse af kontraktlige forpligtelser
 • Vores lovlige interesser
 • Finde ud af, hvilke af vores produkter og tjenester, der kan interessere dig, og fortælle dig om dem
 • Definere typer af forbrugere til nye produkter og tjenester

Tredjeparts sociale netværk:
Vi bruger dine personoplysninger, når du interagerer med funktioner på tredjeparts sociale netværk som f.eks. “Like”-funktioner, for at give dig reklamer og interagere med dig på tredjeparts sociale netværk. Du kan få mere at vide om, hvordan disse funktioner virker, og de profildata som Vi indhenter om dig, og finde ud af, hvordan du framelder dig, ved at gennemlæse privatlivserklæringerne på relevante tredjeparts sociale netværk.

Vi bruger dine personoplysninger til at skræddersy og levere kommunikation til dig, herunder via sociale medier, baseret på dine interesser og din interaktion med vores produkter og tjenester.

 • Med dit samtykke (når det er påkrævet)
 • Vores lovlige interesser
 • Finde ud af, hvilke af vores produkter og tjenester, der kan interessere dig, og fortælle dig om dem
 • Definere typer af forbrugere til nye produkter og tjenester

Individuel tilpasning (offline og online):
Med dit samtykke (når det er påkrævet) anvender Vi dine Personoplysninger (i) til at analysere dine præferencer og vaner, (ii) til at forudsige dine behov baseret på vores analyse af din profil, (iii) til at forbedre og tilpasse din oplevelse på vores Websites og apps; (iv) til at sikre at indhold fra vores Websites/apps er optimeret til dig og til din computer eller enhed: (v) til at give dig målrettede reklamer og indhold, og (vi) til at gøre det muligt for dig at deltage i interaktive funktioner, når du vælger det. For eksempel husker vi dit login-ID/e-mailadresse eller skærmnavn, så du hurtigt kan logge ind næste gang, du besøger vores site, eller så du hurtigt kan hente de varer, du tidligere placerede i din indkøbskurv. På baggrund af denne type oplysninger og med dit samtykke (når det er påkrævet) viser Vi dig også specifikt OSCAR®-indhold eller -kampagner, der er særligt tilpasset dine interesser.  Brugen af dine personoplysninger er frivillig, hvilket betyder, at du kan modsætte dig behandlingen af dine personoplysninger til dette formål. For detaljerede oplysninger om framelding henvises der til afsnit 10 nedenfor.

 • Med dit samtykke (når det er påkrævet)
 • Vores lovlige interesser
 • Finde ud af, hvilke af vores produkter og tjenester, der kan interessere dig, og fortælle dig om dem
 • Definere typer af forbrugere til nye produkter og tjenester

Ordreopfyldelse:
Vi bruger dine personoplysninger til at behandle og afsende dine ordrer, informere dig om status af dine ordrer, rette adresser og foretage identitetsverificering og andre aktiviteter for at påvise svig. Dette omfatter brugen af visse personoplysninger og betalingsoplysninger.  

Opfyldelse af kontraktlige forpligtelser

 • Med dit samtykke (når det er påkrævet)
 • Juridiske forpligtelser
 • Vores lovlige interesser
 • Forbedring og udvikling af nye produkter og tjenester
 • Forbedret effektivitet
 • Beskytte vores systemer, netværk og medarbejdere

Overholdelse af retlige forpligtelser

Andre generelle formål (f.eks. intern undersøgelse eller markedsundersøgelse, analyse, sikkerhed: I henhold til gældende lov anvender vi dine personoplysninger til andre generelle forretningsformål som f.eks. vedligeholdelse af din konto, udførelse af interne undersøgelser eller markedsundersøgelser og måling af effektiviteten af reklamekampagner. Hvis du har flere OSCAR®-konti, forbeholder vi os ret til at lægge disse sammen i én enkelt konto. Vi anvender også dine personoplysninger til styring og drift af vores kommunikations-, IT- og sikkerhedssystemer.             

Opfyldelse af kontraktlige forpligtelser

 • Med dit samtykke (når det er påkrævet)
 • Juridiske forpligtelser
 • Vore lovlige interesser
 • Forbedring og udvikling af nye produkter og tjenester
 • Forbedret effektivitet
 • Beskytte vores systemer, netværk og medarbejdere
 • Overholdelse af retlige forpligtelser

Juridiske grund eller fusion/opkøb:
Hvis OSCAR® eller dets aktiver opkøbes af eller fusioneres med en anden virksomhed, herunder i forbindelse med konkurs, vil vi dele dine Personoplysninger med eventuelle retsefterfølgere. Vi vil også videregive dine personoplysninger til tredjeparter, (i) når det er påkrævet ved lov; (ii) i forbindelse med retssager; (iii) efter anmodning fra en kompetent retshåndhævende myndighed; (iv) for at beskytte vores rettigheder, fortrolighed, sikkerhed eller ejendom, eller offentligheden; eller (v) for at håndhæve bestemmelserne i en aftale eller betingelserne for vores Website. 

 • Juridiske forpligtelser
 • Vores lovlige interesser
 • Overholdelse af retlige forpligtelser
 • Beskytte vores aktiver og medarbejdere

6. VIDEREGIVELSE AF DINE PERSONOPLYSNINGER

Ud over de OSCAR®-enheder, der er nævnt i afsnittet Dataansvarlige & Kontaktoplysninger (se afsnit 12), deler vi dine Personoplysninger med følgende typer af tredjepartsorganisationer:

Serviceudbydere: Disse er eksterne virksomheder, som vi bruger til at hjælpe os med at drive vores virksomhed (f.eks. ordreopfyldelse, betalingsbehandling, opdagelse af svig og identitetsverificering, drift af website, markedsanalysevirksomheder, supporttjenester, kampagner, udvikling af website, dataanalyse, CRC etc.). Serviceudbydere og deres udpegede medarbejdere må kun tilgå og bruge dine personoplysninger på vores vegne til de specifikke opgaver, som de er blevet bedt om at udføre, i henhold til vores instruktioner, og de er forpligtet til at hemmeligholde og sikre dine Personoplysninger. Når det er påkrævet i henhold til gældende lov, kan du indhente en liste over de udbydere, der behandler dine personoplysninger (se afsnit 12 for at kontakte Os).

Kreditbureauer/inkassobureauer: I den udstrækning det er tilladt ved gældende lov, er kreditbureauer og inkassobureauer eksterne virksomheder, som vi bruger til at hjælpe os med at verificere din kreditværdighed (især ved ordrer med faktura) eller inddrive udestående fakturaer.

Tredjepartsvirksomheder, der bruger Personoplysninger til egne markedsføringsformål: Medmindre du har afgivet samtykke, hverken licenserer eller sælger vi dine personoplysninger til tredjepartsvirksomheder til deres egne markedsføringsformål. Deres identitet vil blive afsløret, når der anmodes om dit samtykke.

For eksempel kan vi dele visse oplysninger om de handlinger, du foretager dig på vores hjemmesider, såsom dine besøg på vores hjemmesider, din interaktion på vores hjemmesider, brug af Facebook Connect og oplysninger indsamlet fra cookies eller lignende teknologier, herunder Facebook-pixel, med Meta Platforms Ireland Limited (“Meta”), Google Ireland Limited (“Google”) og andre partnere. Dette giver os mulighed for at måle effektiviteten af vores annoncering, forbedre vores markedsføringspraksis og hjælper os med at levere mere relevant annoncering til dig og andre som dig (inklusive på sociale medier såsom Facebook og andre). Vi er fælles dataansvarlig med Meta og nogle andre partnere for denne behandling. Denne aftale indebærer, at vi skal give dig denne meddelelse, men hvis du ønsker at udøve dine databeskyttelsesrettigheder, skal du kontakte Meta. Yderligere information, herunder om hvordan Meta sikrer, at du kan udøve dine databeskyttelsesrettigheder, og om hvordan de efterfølgende behandler dine oplysninger som en uafhængig dataansvarlig, findes i Metas datapolitik, som kan tilgås her https://www.facebook.com/om/privatliv. Lignende vilkår kan gælde for andre tredjepartsudbydere, f.eks. Google-tags eller andre teknologier. Hvis du vil vide mere om personoplysninger, der behandles af Google, kan du gå til Googles hjemmeside Privatliv og Vilkår.

Tredjepartsmodtagere, der bruger Personoplysninger af juridiske årsager eller på grund af fusion/opkøb:
Vi vil videregive dine personoplysninger til tredjeparter af juridiske årsager eller i forbindelse med opkøb eller fusion (se afsnit 5 for mere information).

7. OPBEVARING AF DINE PERSONOPLYSNINGER

OSCAR® tager alle rimelige skridt for at sikre, at dine personoplysninger kun behandles i den periode, hvor det er nødvendigt til de formål, der er anført i denne privatlivserklæring. Kriterierne for fastsættelse af opbevaringsperioden for dine Personoplysninger er følgende:

(a) OSCAR® opbevarer kopier af dine personoplysninger i en form, der kun muliggør identifikation, så længe:

(i) Vi har en igangværende forretningsrelation til dig (f.eks. når du står på vores mailingliste og ikke har frameldt dig)

(ii) Dine personoplysninger er nødvendige i forbindelse med de formål, der er anført i denne Privatlivserklæring, og vi har et gyldigt juridisk grundlag,

Og

(b) Varigheden af: (i) en eventuel gældende forældelsesfrist (dvs. en periode hvor en person kan lægge sag an mod os), og (ii) yderligere to måneder efter udløbet af den gældende forældelsesfrist (så vi kan identificere eventuelle personoplysninger for en person, der kan rejse et krav ved udløbet af den gældende periode),

Og

(c) Derudover kan vi, hvis der rejses et relevant juridisk krav, fortsætte med at behandle dine personoplysninger i den periode, der måtte være nødvendig i forbindelse med kravet.

I de perioder, der er anført i afsnit b(i) og b(ii) ovenfor, vil vi begrænse vores behandling af dine personoplysninger til opbevaring og opretholdelse af sikkerheden af disse oplysninger, medmindre oplysningerne skal gennemgås i forbindelse med et krav eller en forpligtelse i henhold til gældende lov.

Når perioderne i afsnit (a), (b) og (c) ovenfor i relevant omfang er udløbet, vil vi enten (i) permanent slette eller tilintetgøre de relevante Personoplysninger eller (ii) anonymisere de relevante Personoplysninger.

8. VIDEREGIVELSE, LAGRING OG/ELLER OVERFØRSEL AF DINE PERSONOPLYSNINGER

Vi træffer relevante foranstaltninger (beskrevet herunder) for at hemmeligholde og sikre dine personoplysninger. Det bemærkes dog, at denne beskyttelse ikke gælder for oplysninger, som du vælger at dele på offentlige steder som f.eks. tredjeparts sociale netværk.

Personer som kan tilgå dine Personoplysninger: Dine personoplysninger vil blive behandlet af vores autoriserede medarbejdere eller repræsentanter i den udstrækning, det er nødvendigt, afhængigt af de specifikke formål, til hvilke dine personoplysninger blev indsamlet (f.eks. vil vores medarbejdere inden for forbrugerpleje have adgang til din forbrugerfortegnelse).

Foranstaltninger i driftsmiljøer:  Vi opbevarer dine personoplysninger i driftsmiljøer, der anvender rimelige sikkerhedsforanstaltninger til at forhindre uautoriseret adgang. Vi følger rimelige standarder for at beskytte personoplysninger. Overførsel af oplysninger via internettet er desværre ikke helt sikkert, og selvom Vi vil gøre vores yderste for at beskytte dine personoplysninger, kan vi ikke garantere sikkerheden af dataene under overførsel via vores Websites/apps.

Foranstaltninger, som du forventes at træffe: Det er vigtigt, at du også selv bestræber dig på at beskytte dine personoplysninger.  Når du opretter en online-konto, skal du være sikker på, at du har valgt en adgangskode til denne, der vil være svær for andre at gætte, og du må aldrig fortælle den til nogen. Du er selv ansvarlig for at hemmeligholde denne adgangskode og for enhver brug af din konto. Hvis du bruger en fælles eller offentlig computer, må du aldrig vælge, at den skal huske dit login-ID/e-mailadresse eller adgangskode, og du skal huske at logge ud af din konto, hver gang du forlader computeren. Du skal også gøre brug af eventuelle privatlivsindstillinger eller -kontroller, som Vi giver dig på vores Website/app.

Overførsel af dine personoplysninger:
Opbevaring samt behandling af dine personoplysninger som beskrevet ovenfor kan kræve, at dine personoplysninger i sidste ende overføres/fremsendes til og/eller opbevares på et sted uden for dit bopælsland, især Norge, Sverige og Finland.

Vi vil også overføre dine personoplysninger til lande uden for det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (“EØS”) (f.eks. andre OSCAR® enheder), herunder til lande, som har andre standarder for databeskyttelse end dem, der gælder i EØS. Vi (i) har etableret standardkontraktklausuler godkendt af Europa-Kommissionen for at beskytte dine personoplysninger (og du har ret til at bede os om en kopi af disse klausuler ved at kontakte os som anført nedenfor) og/eller (ii) vil henholde os til dit samtykke (hvis det er tilladt ved lov).

9. DINE RETTIGHEDER

Adgang til personoplysninger. Du har ret til at tilgå, gennemgå og anmode om en fysisk eller elektronisk kopi af oplysninger om dig, der opbevares. Du har også ret til at anmode om oplysninger om kilden til dine Personoplysninger.

Disse rettigheder kan udøves ved at sende os en e-mail: Oscar@oscar.dk vedhæfte en kopi af dit ID eller tilsvarende oplysninger (efter anmodning fra os eller hvis det er tilladt i henhold til loven). Hvis anmodningen fremsendes af en anden person end dig uden dokumentation for, at anmodning fremsættes retmæssigt på dine vegne, vil anmodningen blive afvist. Bemærk, at identifikationsoplysninger, som vi modtager, kun vil blive behandlet i overensstemmelse med, og i den udstrækning det er tilladt ved, gældende lov.

Yderligere rettigheder: (f.eks. ændring eller sletning af personoplysninger). Når det er bestemt ved lov, kan du (i) anmode om sletning, portabilitet, berigtigelse eller ændring af dine personoplysninger; (ii) begrænse brugen og videregivelsen af dine personoplysninger; og (iii) tilbagetrække samtykke til en eller flere af vores databehandlingsaktiviteter.

I overensstemmelse med gældende lov kan du også have følgende yderligere rettigheder vedrørende brugen af dine relevante personoplysninger:

ret til at gøre indsigelse, af årsager der vedrører netop din situation, mod vores brug, eller brug på vores vegne, af dine relevante personoplysninger; og ret til at gøre indsigelse mod vores behandling, eller behandling på vores vegne, af dine relevante personoplysninger til direkte marketing-formål.

Det bemærkes, at vi under visse omstændigheder ikke vil kunne slette dine personoplysninger uden også at slette din brugerkonto. Vi vil muligvis være forpligtet til at opbevare nogle af dine personoplysninger efter, at du har anmodet om sletning, for at opfylde vores juridiske eller kontraktlige forpligtelser. Vi vil muligvis også i henhold til gældende love kunne opbevare nogle af dine personoplysninger for at opfylde vores forretningsmæssige behov.

Når de er tilgængelige, vil vores websites have en dedikeret funktion, hvorigennem du kan gennemgå og redigere de personoplysninger, som du har afgivet. Det bemærkes, at vi kræver, at vores registrerede forbrugere skal verificere deres identitet (f.eks. login-ID/e-mailadresse, adgangskode), inden de kan tilgå eller foretage ændringer af deres kontooplysninger. Dette er med til at forhindre uautoriseret adgang til din konto.

Vi håber, at vi kan besvare eventuelle spørgsmål, du måtte have vedrørende den måde, hvorpå vi behandler dine personoplysninger. Hvis du har uafklarede bekymringer, har du også ret til at klage til kompetente databeskyttelsesmyndigheder.

10. DINE VALG VEDRØRENDE VORES BRUG OG VIDEREGIVELSE AF DINE PERSONOPLYSNINGER

Vi bestræber os på at give dig flere valgmuligheder vedrørende de personoplysninger, som du afgiver til os. Følgende mekanismer giver dig følgende kontrol over dine personoplysninger:

Cookies/Lignende teknologier: Du administrerer dit samtykke via (i) vores samtykkeadministrationsløsning eller (ii) din browser for at afvise alle eller nogle cookies/lignende teknologier eller for at advare dig, når de bruges. Se afsnit 4 ovenfor.

Reklame, markedsføring og kampagner: Du kan give dit samtykke til, at dine personoplysninger anvendes af OSCAR® til at fremme virksomhedens produkter eller tjenester via afkrydsningsfelt(er) på registreringsformularerne eller ved at besvare spørgsmål fra vores CES-repræsentanter. Hvis du beslutter dig for, at du ikke længere ønsker at modtage sådanne meddelelser, kan du til enhver tid efterfølgende afmelde dig markedsføringsrelaterede meddelelser ved at følge instruktionerne i disse meddelelser. Du kan afmelde dig markedsføringsmeddelelser fra ethvert medie, herunder tredjeparts sociale netværk, via links i vores meddelelser, ved at logge ind på websites/apps eller tredjeparts sociale netværk og justere dine brugerpræferencer i din kontoprofil ved at fjerne markeringen i de relevante felter eller ved at ringe til vores CES. Det bemærkes, at selvom du framelder dig markedsføringsmeddelelser, vil du stadig modtage administrative meddelelser fra Os som f.eks. ordre- eller andre transaktionsbekræftelser, notifikationer om dine kontoaktiviteter (f.eks. kontobekræftelser, ændringer af adgangskode etc.) og andre vigtige ikke-markedsføringsrelaterede meddelelser.

Individuel tilpasning (offline og online): Når det er påkrævet ved lov, og hvis du ønsker, at OSCAR® skal bruge dine personoplysninger til at give dig en personlig oplevelse/målrettet reklame & indhold, kan du anføre dette via de(t) relevant(e) afkrydsningsfelt(er) på registreringsformularen eller ved at besvare de(t) spørgsmål, der stilles af vores CES-repræsentanter. Hvis du beslutter, at du ikke længere ønsker denne individuelle tilpasning, kan du til enhver tid fravælge den ved at logge ind på Websites/apps og justere dine brugerpræferencer i din kontoprofil ved at fjerne markeringen i de relevante felter eller ved at ringe til vores CES.

Målrettet reklame:  Vi samarbejder med reklamenetværk og andre reklameudbydere (“Reklameudbydere”), der leverer reklamer på Vores vegne og på vegne af andre ikke-tilknyttede virksomheder på internettet.  Nogle af disse reklamer er tilpasset til dine interesser på baggrund af oplysninger indsamlet på OSCAR® websites eller på ikke-tilknyttede websites over tid.  Du kan besøge www.aboutads.info/choices for at få mere at vide om denne type af reklamer og om, hvordan du framelder dig interessebaserede reklamer fra virksomheder, der deltager i Digital Advertising Alliance’s (“DAA”) selvregulerende program. Derudover kan du framelde dig denne type af reklamer i mobile applikationer fra virksomheder, der deltager i DAAs AppChoices-app ved at downloade app’en fra iOS- eller Android-app store.  Du kan også stoppe indsamlingen af præcise lokationsdata fra en mobil enhed ved at tilgå din enheds indstillinger for lokationstjeneste.

11. ÆNDRINGER I DENNE ERKLÆRING

Hvis vi ændrer den måde, hvorpå vi håndterer dine personoplysninger, vil vi opdatere denne erklæring. Vi forbeholder os ret til at foretage ændringer af vores praksisser og denne erklæring til enhver tid. Du bedes gennemlæse denne regelmæssigt for at se eventuelle opdateringer eller ændringer.

12. DATAANSVARLIGE & KONTAKTOPLYSNINGER

Hvis du ønsker at stille spørgsmål eller komme med kommentarer til denne Erklæring og vores privatlivspraksisser eller at indgive en klage vedrørende vores overholdelse af gældende datafortrolighedslove, kan du kontakte os på oscar@oscar.dk eller skrive til os på OSCAR A/S, Industrivej 36, DK-4683 Rønnede eller ringe til vores kundeservice på 5679 2222.

Du kan også kontakte vores Databeskyttelsesansvarlige via e-mail på: oscar@oscar.dk eller telefon: 5679 2222.

Vi vil bekræfte og undersøge enhver klage over den måde, hvorpå Vi håndterer Personoplysninger (herunder en klage over, at Vi har krænket dine rettigheder i henhold til gældende datafortrolighedslove).